woensdag 26 oktober 2011

George town en Batu Ferringhi





 Hoi allemaal.

Vandaag weer een verplaatsings dag gehad. we zijn vanuit Gerorge Town vertrokken naat Batu Ferringhi. Dat is het noorden van het eiland Penang.
En omdat we pas om 12 uur opgehaald werden zijn we nog maar even George town ingedoken. Kijken of er nog iets te vinden was.

Al een paar keer hadden we een groot paars huis gezien en dat zijn we nu even naar gaan bekijken. Het blijkt een 18e eeuws mansion te zijn wat op de Unesco wereld erfgoed lijst staat. 


Wie wil er nog een airco? Want het was weer bloedje heet vandaag.

Via het airco straatje zijn we op een chineese markt uitgekomen. Een markt vol met standjes, standwerkers, eet tentjes en vele andere zaken en vreemd is, er rijden gewoon auto's en scooters doorheen. En er kijkt niemand vreemd van op als ze dat doen.

Een slager op de markt hangt zijn varkens delen gewoon buiten. Of het nu warm is of niet. Ik denk dat de Nederlandse keuringsdienst van waren hier een stokje voor zou steken. Maar die afdeling hebben ze in Zuid-Oost azie schijnbaar niet.

ff wat fruit scoren voor de lunch

Terwijl ik een nieuw schoon poetsdoekje voor mijn brillen kocht, bleef Loes wachten op een bankje naast een oude heer.

Dit is dus onze nieuwe kamer tot de 31e. Dan hebben we weer een verplaatsingsdag naar Langkawi
Vandaag de eerste keer weer eens slippers aangehad in 11 dagen. En we hoeven niet meer uit een koffer te leven, we hebben alle kleding gewoon in een kast liggen.  En een grote zak met was wat naar de wasserij moet. Morgen vroeg naar een laundry aan de overkant van de straat voor 4 Ringits per kilo was.

En ook in Batu Ferringhi moet er gewoon gegeten worden. We zijn deze keer geland bij een moslim restaurant voor een rendang op een andere wijze als de Chinezen en Maleisiers maken. Maar wel lekker. 

De groetjes allemaal en tot morgen voor een verslag van onze eerste strand dag.

1 opmerking:

  1. Nice again! By the way: ik mis mijn systeembeheerder, dus gaarne een eerdere vlucht naar huis nemen :)

    hcp

    BeantwoordenVerwijderen