zondag 1 december 2013

Dalat EasyDriver toer

Rijdt je door Dalat met je scootertje kom je plots een openlucht slager tegen. Die had juist twee buffels geslacht. En dit wordt dus op straat, op een plastic zeiltje verkocht.
Hoezo vers!

De vele vergezichten in het Vietnamese heuvel land mogen uiteraard niet ontbreken

Een verhaal apart zijn de werkzaamheden die er plaatsvinden  opeen heuvel weg waar we met ons scootertje over heen reden, deze weg wordt flink verbreid. Zoals normaal hier, gaat het verkeer berg op en af gewoon door terwijl er met allerlei machines gewerkt word. En bij verkeer moet je denken aan scooters. bestelwagens, kiepauto's en zelfs een dieplader zijn we tegen gekomen.

Alles, zelfs de afwatering buizen wordt hier er plekke gemaakt, bewapening wordt hier ineen gelast. En zelfs de beton wordt gewoon in een klein mixertje gemengd. 4 scheppen zand, een schep kiezel en wat water. 
O ja, kleine bijkomstigheid. Helmen, handschoenen, en werkschoenen zijn hier vrijwel.onbekend.
Hoofddoekje of petje en flip flops doen het ook. 

Is de weg dan dusdanig kapot gereden door het verkeer, komt er even een bulldozer om de zaak weer vlak te maken.

Een romantische opname bij een koffie winkeltje. Omdat Vietnam, volgens de Vietnamezen) koffie land nummer 1 is, zijn ook heel veel soorten koffie verkrijgbaar.

Dit was wel een erg mooie waterval. We zijn later nog verder afgedaald naar de voet van de waterval. Door een ravijn heen.

Indrukwekkend was een fabriek waar dames zijde draden op wikkelen van een cocon van de zijde rups. Deze werk omgeving is niet bepaald volgens Nederlandse normen. Er heerste veel lawaai van de machines en geen een van de dames droeg een geluidsbeschermer, terwijl wij moeite hadden elkaar te verstaand. 

Dit is de lekkere rustige markt waar we in het begin van de avond over heen gelopen hebben. Ongeveer net zo veel scooters als handelaren.
Het is ff wennen dat mensen hier met de scooter gaan winkelen, maar alles went zeg maar.
 Vanmiddag de reis naar Hoi An.

Groetjes van ons twee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten