maandag 24 oktober 2011

Op weg naar Penang, en eerste indruk Georgetown.


Hoi allemaal,

vanochtend vroeg uit de veren. Na een k#%&@ nachtrust, door een stel mannen uit Thailand die vanuit een kamer schuin onder ons een partij herrie produceerden, zijn we om 8 uur vertrokken naar Penang. Onderweg zijn we nog gestopt bij een blaaspijp schutter van de Orang Asli stam en een mooie waterval.

Hierboven ben ikke aan het proberen een pijltje weg te schieten, en hieronder probeert Loes het doel te raken. En het was op een meter of 10 makkelijker dan we dachten. En het schijnt dat een geoefende schutter tot 200 meter kan halen!!!


Uiteraard mocht een mooie foto van ons samen niet ontbreken met zo een achtergrond.

Ikke poseer ook nog even voor het vogeltje.

Dit is een Orang Asli dorp wat we onderweg tegen zijn gekomen. Maar deze stam woont ook in nieuwerwetse woningen. Ze zijn tegenwoordig van alle markten thuis.

Dit is een mooi contrast in Georgetown, de hoofdstad van Penang. Oude trap fietsen en moderne scooters.
En het verkeer was weer zoals in Kuale Lumpur. De voetganger staat dus onder aan de ladder. Als je even niet oplet wordt je zo van de weg gereden. Oversteken is een verhaal op zich.


En toen kwam, "Waar gaan we eten vanavond" We zijn dus eerst naar "Little India" gewandeld, maar daar konden we geen geschikte eetgelegenheid vinden, het was of te druk, of er reden auto's bijna over je tafletje heen. Kortom, er was altijd wel wat. Een ander zou zeggen details, maar een auto over je bord, maakt eten lastig.
Dus: "Op naar China Town" in de onderstande straat

Daar kregen we 10 sate-tjes voor 6 Ringit (1 Eur 50) en 2 kommen Noedel Soep voor 8 Ringits, omgerekend 2 Euro.
Hierboven staat de satebakker,

De dame hierboven maakte iets wat leek op een soort rijst pap met rauwe vis, gekookte kip en een vracht kruiden. Dat was ons net even te vreemd om te proberen.

En dit menneke hierboven maakte tot nu toe de lekkerste Noedel Soep die we in Maleisie gegeten hebben voor omgerekent 1 eurie per kom. Lekker gevult met soep, noedels, visballen, varkensvlees, tauge, prei en waarschijnlijk nog het een en ander.
Maar door de Tiger biertjes van: let wel 660cc per fles ben ik vergeten wat er nog meer in zat.

Jumpa Esok, als we GeorgeTown gaan verkennen.

3 opmerkingen:

 1. Denken jullie een beetje om de lijn.......;-)

  Hcp

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ziet het er geweldig uit!!!
  Hartstikke leuk om dit zo te kunnen volgen...
  Geniet er nog van

  Groetjes Patty en Emily

  BeantwoordenVerwijderen