dinsdag 25 oktober 2011

George Town

Hoi allemaal, 

Vanmorgen zijn we gestart met een stevige wandeling. We zijn een route gaan lopen wat we van te voren uitgestippeld hadden met bezienswaardigheden die we graag zouden willen zien. Dit is een kleine selectie van onze indrukken.

Allereerst de St George kerk. Een geweldig imposant gebouw. Een nadeel, ze gebruiken de omliggende terreinen als parkeerplaats om inkomsten te krijgen. Jammer voor het uitzicht.

Dit is geen afhaal chinees, maar een tempel uit begin 1800. De details die ze hierin gelegd hebben is werkelijk fenomenaal. Straks volgt nog een detail van een andere tempel, dan weet je wat we bedoelen.

Naast de ingang van de chinese tempel ligt Cafe Anelie, dit cafe was heel klein en viel nauwelijks op. Ik weet niet of die kroeg nog open is, maar de planten gaan goed.

Tussen alle bedrijven door kwamen we een waslijn tegen midden in de straat. Zo kan het natuurlijk ook. De was hoeft maar droog te zijn.

En omdat in Maleisie alle geloven beleid worden die er maar zijn, kom je naast alle kerken, tempels ook een paar moskeen tegen. Dit is een hele mooie.


Dis is een detail van een Hindoe tempel. Dat is wat we bedoelen met details.

En voor we aan het laatste stukje begonnen, ff uitpuffen op de kade. Want het was op dat moment behoorlijk warm.

Grote boemen in fort Cornwallis. Dit is een kanon van de VOC gemaakt door Jan Burgerhuis te anno 1603 Nederland. 

Snel even een hapje voor de lunch. Bij een standje een paar lekker gebakken hapjes naar binnen gesnaveld. Toen zijn we het hotel al zwetend naar binnen gestrompeld en even gaan zwemmen. Heerlijk het klamme zweet van het lijf af spoelen.

En toen we naar boven liepen brak "hel en verdoemenis" uit. Het werd verschrikkelijk donker en toen kwam er een bak water de lucht uit, dat mag enige naam hebben. Ik denk zelfs voor Maleisische begrippen.

Na het zwemmen en rusten, zijn we de stad ingewandeld en gaan dineren. En wat eet je in Maleisie..........
Chinees, bij een soort afhaal chinees. Er zijn een stuk of wat tafeltjes met plastic stoeltjes of krukken.  Een stuk of 5 standjes die elk verschillende gerechten maken. Daar loop je dan heen en bestel je. Betalen doe je als het aan je tafeltje bezorgd wordt. En lekker dat dit eten is. Het is ook heel leuk om daar te zitten en te kijken wat er allemaal om je heen gebeurt. Heel veel geuren, kleuren en diversiteiten. Kortom dit is geweldig.

Tot morgen als we naar het volgende hotel gaan, waar we 4 dagen zullen blijven.4 opmerkingen:

 1. het zijn mooie foto's en we zijn ze met ans en mieke aan het bekijken onder ht genot van erwtensoep. groetjes van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dit sas een berichtje van opa en oma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. noe wir effe get nuujs proberen...is dit dea sjnelle maneer van mailen? Hub mit eine mail get gesjuurt...Mer prachtig al die beleavenbisse...en hiej nog ummer heisje oan 's murges..Dieke knoevel oet Denemarken, Jacq en fam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaat lekker zo! Nu een lekker duikje?

  Hcp

  BeantwoordenVerwijderen