zaterdag 23 oktober 2010

Laatste dag rondreis


We hebben het hotel verlaten via deze uitgang. Lekker idyllisch. Maar een erg leuk hotel. Lekker ontbijt en heerlijk geslapen.









Van hier uit naar een dorp waar alleen maar de echte Balinezen wonen. Als je als inwoner trouwt met een niet inwoner, mag je meteen verhuizen naar elders. Zo strenge Balinezen zijn het. En het was me toch een partij warm, na een paar minuten waren we doorweekt.

En zoals je waarschijnlijk wel zult weten zijn deze 2 vecht hanen, de gele en de roze, winnaars. Als ze een gevecht gewonnen hebben krijgen ze een mooie kleur.

Vervolgens een bezoek aan de vleermuizen tempel. De vleermuis heeft een special betekenis als laatste fase van de crematie ceremonie. De vleermuis gaat met de geest van de overledene naar de hemel.
 Hier hangen de transporteurs van de geesten van de overledenen.
Het laatste bezoek van de rondreis zijn we bij een gerechtsgebouw uitgekomen. Hier hebben we verschillende Nederlandse kranten gelezen uit begin 1900.








En als afsluiter zijn we, op ons uitdrukkelijk verzoek, met z'n vieren gaan eten in lokale warong. Ze doen dit niet zo graag omdat je wel eens aan de diami kunt komen. Een warong is een lokaal eethuisje waar normaal gesproken alleen de lokale mensen komen. En uiteraard af en toe een toerist, en dat waren wij dus vandaag. Je wordt wel aangekeken, maar ze maken een lekkere "roated suckling pig" klaar. Een soort geroosterd speenvarken. En het was uitermate lekker. En tot nu toe geen schijterij.

De groenten en tot morgen.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig, prachtig. Bali is zoe sjoeën!
    Geneet der lekker van, en van mekaar.
    Pap en mam zint alwir good in Limburg oangekomme...
    Voal leefs van os 4 oet D.K. Jacq.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vindt dit wel heel indrukwekkend allemaal,
    genieten jullie er maar lekker van, hier is het koud...tot gauw
    gr. Yvon

    BeantwoordenVerwijderen