donderdag 28 oktober 2010

Fietsen

Goedenavond allemaal

Vandaag vroeg uit de veren voor een 25 kilometer fietstocht. En zoals je aan Loes kunt zien bij aanvang, keek ze niet gelukkig. 25 kilomter fietsen over smalle weggetjes, en dan ook nog aan de linker kant van de weg. Want in Bali rijden ze zoals in Engeland, AAN DE VERKEERDE KANT.
Maar dat zou snel veranderen....
En ikke sta er uiteraard heel relaxed bij. Deze foto waren we ongeveer op de helft van de route. En het mooie was, allemaal berg af. Alle 25 kilometer.
Je kreeg pijn aan de handjes van het remmen in plaats van de benen van het fietsen.
Onderweg hebben we een mooie plantage met bananen, koffie, vanille, ananas, en nog veel meer, maar het mooie was dat alles in 1 perceel staat. Mooi door elkaar. We hebben verse peper bolletjes geproefd. Het was een limoen achtige smaak met peper erdoor.

Uiteraard was er ook weer een tempel bij en mooie vergezichten over de rijstvelden.

De route was geweldig, door kleine straatjes, tussen de huizen door. Bijna bij de mensen door de voortuin.
Kinderen staan langs de kant te zwaaien en een high five te geven.
Dit was de ingang van de tempel, die heel mooi en erg oud was. Ze waren we met een flinke restauratie bezig. En omdat dit heilige grond is en wij geen sarong aan hadden, mochten we niet naar binnen, en alleen boven aan de trap kijken.
In dit rijstveld had de werk koe een dagje vrij. Ja ook koeien hebben maar een 6 daagse werkweek. :-) Vandaar een mechanische koe.
In een Balinese compount die we bezocht hebben zat een dame op leeftijd de ingrediĆ«nten klaar te maken voor de mandjes die gebruikt worden iedere ochtend en avond om de goden te eren bij de familie tempel.
Deze dame had een mooi getekend gezicht.

Kortom, we hebben een lekkere dag gehad, met veel leuke dingen die we gezien hebben.

Morgen waarschijnlijk weer een dagje lekker niks doen en Zaterdag gaan we duiken en snorkelen op Manta point bij Nusa Penida

Maar dat niks doen kan net zo snel veranderen als het weer in Bali.
Ene moment is het mooi, en het moment erna komt er net zoveel regen uit de lucht vallen voor een maandje Nederland. Maar vandaag was het snikheet. Het zwembad water was 34,6 graden Celsuis. Je kunt er nanwelijks een onderkoeling in oplopen.  En op dit moment is het akelig benauwd, er kon nog wel eens een buitje komen.

De groenten en tot morgen.

Loes en Marc.

1 opmerking:

  1. dag marc en loes .wat een fantastische reis voor mij voel ik me weer op bali,hopelijk lukt het me deze keer het bericht te sturen ik heb het al vaak geprobeert,groetjes mieke

    BeantwoordenVerwijderen