zaterdag 16 november 2013

Eerste hele dag Ho Chi Minh (Saigin)

Vandaag weer eens een echt blog in plaats van een paar losse flodders op van allerlei media.
Ho Chi Minh is een in vergelijk met Bankok een mooie verzorgde stad. En denk niet dat wij alleen in het centrum komen om naar dit soort dingen te kijken.
Er stond geen prijskaartje op maar deze winkel verkocht alleen maar Rolexen, niets anders

In Ho Chi Minh staan allerlei oude vermengd met nieuwe futuristische gebouwen .Je kunt er heel goed de Europese (Frans) invloed zien.

We hebben een flinke wandeling door een klein gedeelte van de stad gemaakt, langs gebouwen, museums en parken.


 In een fitness park. (Stond vol met fitness apparaten) stond deze geweldig mooie boom
Later op de middag hebben we onder het genot van een Saigon biertje ons zitten te amuseren bij het 5 uur verkeer van alle mensen die op hun scooter na het werk naar huis gaan. We dachten dat ze in Thailand veel scooters hadden, maar Vietnam is een maatje groter wat scooter gebruik betreft. En zoals je hieronder kunt zien groeien ze er gewoon mee op. En door dat vroeg beginnen met scooter rijden zie je ook bijna geen ongelukken. Verkeersregels zijn er niet, op een paar stoplichten na, en dat zorgt er waarschijnlijk voor dat er weinig gebeurt. Iedereen laat elkaar gewoon rijden. We hebben nog geen middelvinger gezien. Gewoon een beetje geven en nemen


S' avonds na het eten hebben we ons maar eens samen op de foto laten zetten.

We hebben nu al het gevoel dat dit land weer een totale andere cultuur heeft dan de anders Aziatische landen die we bezocht hebben. Fijn om dit te ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten