maandag 7 november 2011

Dagje mangrove


Hallo allemaal,

vandaag tijdens een regenachtige dag, met de taxi naar de mangroven gereden. Daar een boot met chauffeur gehuurd en 2 uurtjes door de ondergelopen bossen en planten gevaren. Gelukkig was het laag water zodat we de "ademende" wortels goed konden zien.
Bij het onbijt hadden we bezoek van een koppel kakatoe's, die hier rond fladderden.

Het eerste punt van de mangrove tour is het eagle feeding. Daar krijgen de visadelaars kleine stukjes kippehuid in het water voorgeschoteld die ze dan vliengend eruit vissen.

Er zat ook een groot exemplaar op een tak om zich heen te kijken en die heb ik nog net op de foto's kunnen zetten toen hij het vinketouw nam.

Dit zijn die ademende wortels waar de mangrove bekend om staat.

Toen kwam er een echte piloot achter het stuur. En dan met een kilometertje of  30 - 40 per uur over de zee knallen.

Als laatste plek van de tour zijn we bij een vis voeder atractie geweest. Ik sta er niet zo achter dat wilde dieren in zo een omgeving gehouden worden als bezienswaardigheid voor toeristen, maar het was wel leuk om een luipaardhaai, manta's, nautilissen, groupers, baracuda's van dicht bij te kunnen zien.
Maar ik zie ze liever van wat verder weg, en in open zee.

Hier zijn Loes en gids een manta aan het voeren, en aaien. En van boven zijn ze zacht en glad en van de onderkant een soort gel achtig.

Op de weg terug zijn we even in een vissersdorpje gestopt om wat indrukken op te doen, foto's te maken en wat te lunchen.

's Avonds zijn we naar Cenang beach gereden, wat hoofdzakelijk bestaat uit hotels, chalets, kamers, homestays, resteurants en winkels. Net toen we zeiden, we wandelen naar de taxi gingen de hemelpoorten weer eens open. En dat heeft het de hele nacht blijven doen, en niet zo een klein beetje ook.

We hebben net het ontbijt achter de kiezen en gaan nu bedenken wat we vandaag gaan ondernemen.

De groenten en alaaf.

1 opmerking:

  1. hoi wat een prachtige reportage en bedankt dat we weer mochten meegenieten
    verder wensen wij jullie weer een fijne en goede terugreis proost en de groetjes bert en trees

    BeantwoordenVerwijderen