donderdag 26 mei 2011

Gudrun deel 2

Gisteren de MS Gudrun bedoken.

Na een rit van 2.5 uur door werkelijk een schitterende omgeving, zijn we in de Flekkenfjord aangekomen. En zoals je ziet is het duiken op deze stek verboden. :-)
 Maar aan de achterkant van dat bord kun je zien dat er toch wel vaak gedoken wordt. En uiteraard plakken wij er een stickertje bij.


Geen 4, maar drie op een rij.

En nu de duik. 
Vooraf eens strakke planning gemaakt, wie is verantwoordelijk voor wat. (SMB, diepte, ed) Hoe lang op welke diepte, Het wrak ligt toch 46 meter diep. Wat zijn de bail out scenarios. welke stops maken we en wat doen we als we een stop niet kunnen maken. Kortom, we hebben wel even met z'n drieen bij elkaar gezeten.

Na een 100 op de rug zwemmen naar de boei. Begon de afdaling. Eerst een meter of 5 troebel water en dan komt het heldere gedeelte. Zicht tot wel 30 meter en misschien wel meer. 
We zijn eerst afgedaalt naar de onderzijde van het wrak op 46 meter, na 10 minuten opstijgen naar 35 meter (bovenzijde wrak) en hier hebben we genoten van een perfect wrak. Na een duiktijd van 30 minuten  zijn we aan de opstijging begonnen. Op 21 meter hebben we een SMB opgelaten en zijn we over geschakeld op ons decogas ( 50 % mix ) vervolgens zijn begonnen aan de volgende stops:
21 - 1 minuut
18 - 1 minuut
15 - 1 minuut
12 - 1 minuut
9 - 3 minuten
Op 6 meter zijn we naar de richting oever gaan zwemmen en heb ik mijn deco van 22 minuten eruit gezwommen. Een voor een zijn we weer gewisseld naar ons back - gas. En na 75 minuten in water van 6 tot 9 graden stond ik weer happy, maar vermoeid aan de kant.

Even nog een berichtje van Erik (KRM);
samen met Rob nog een tweede duik gemaakt, Marc had het te koud gekregen (raar want het water is toch 6 graden ;-). Ook weer strak geplant want we hebben maar een 12 liter. We hebben het niet kunnen laten om de ruimen in te gaan aangezien deze zeer goed toegankelijk waren. Duiktijd 15 minuten op max 40 meter,
langs de schoorsteen omhoog en alle (deep)stops netjes maken.
Ook Piet, Pierre en Marcel zijn nog een keer naar het wrak gaan kijken.

Tot moggel 

2 opmerkingen:

 1. ziet er indrukwekkend uit!

  hcp

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé mannen,

  Als ik het goed bekijk hebben jullie het daar gewoon kut! Beetje duiken, beetje bier drinken, beetje kut roepen...
  Marc, waar blijven de OW-foto's?

  Heel veel plezier, en kom gezond terug

  Hans (d'n ierste)

  BeantwoordenVerwijderen